• Вт. Бер 19th, 2024

12 гривень за квиток: У Тернополі перевізники знову вимагають підвищити тарифи у громадському транспорті

До Тернопільської міської ради звернулись перевізники з вимогою про збільшення тарифів у громадському транспорті. Вони переконані, що далі працювати з існуючою вартістю проїзду неможливо.

Один з перевізників, Андрій Намака, відзначив, що в галузі перевезення в приватному транспорті настала дуже важка ситуація. Це пов’язано з тим, що тривалий час тариф залишається незмінним, а ще й у зв’язку з локдауном перевізники понесли значні збитки. Тоді діяло обмеження щодо кількості пасажирів, підприємства потрапили у великі борги.

Актуально: У Тернополі водій маршрутки відмовився везти двох дітей по посвідченнях

До того ж чинний тариф не покриває витрат на паливо-мастильні матеріали. Компенсацію за перевезення пільгових пасажирів також не здійснюють в повному обсязі, і оборотних коштів у підприємства зараз немає.

Така ж ситуація склалась і у комунальному підприємстві «Тернопільелектротранс». 47 тролейбусів та 38 автобусів щоденно виходять на маршрут. Транспорт працював під час карантину, однак, як заявила начальниця відділу КП «Тернопільелектротранс» Тетяна Фурман, останніх кілька місяців підприємство працює у збиток.

Як пояснила Тетяна Фурман, виникає питання затримки виплати заробітної плати працівників. Йде мова про несплату обов’язкових податків, платежів та зборів, які потрібні. На сьогодні є заборгованість розрахунків з постачальниками за запчастини, паливо, розрахунки за електроенергію.

Тетяна Фурман додала, що в інших містах, до прикладу, Івано-Франківську, Вінниці, вартість проїзду у громадському транспорті уже давно підвищили до 10 гривень. Таким же вважають оптимальний тариф і у Тернополі. Перевізники вимагають підвищити тариф у маршрутках до 12 гривень, у тролейбусах та комунальних автобусах до 10 гривень.

Читайте також: В Тернополі у маршрутки під час руху відірвалось колесо (ВІДЕО)

Начальник управління транспорту та зв’язку Тернопільської міськради Олег Вітрук заявив, що перевізники звернулись до чиновників уже повторно. Вони ще місяць тому подали розрахунки вартості проїзду. Він був на рівні понад 12 гривень, залежно від витрат доходів кожного підприємства.

Ситуація загострюється і через зиму, і через ймовірний осінній локдаун, кажуть тернопільські перевізники. Тому очікують на остаточні рішення щодо збільшення вартості проїзду у громадському транспорті Тернополя. Востаннє у нашому місті вартість проїзду змінювали ще у 2018 році.

Раніше, у Тернополі зупинили п’яного водія маршрутки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *