• Вт. Бер 19th, 2024

МЗС відреагувало на загибель 25-річного тернополянина у польському відділку 

Генеральне консульство України в Кракові взаємодіє із польськими правоохоронцями в контексті розслідування обставин смерті громадянина України Дмитра Никифоренка.

Про це заявив речник Міністерства закордонних справ Олег Ніколенко у коментарі Радіо Свобода.

«Генеральне консульство України в Кракові взаємодіє із польськими правоохоронцями в контексті розслідування обставин смерті Дмитра Никифоренка та підтримує зв’язок із його рідними. Очікуємо також від окружної прокуратури міста Свидниця, яка здійснює процесуальне керівництво справою, результатів судово-медичних експертиз», – повідомив Ніколенко.

Важливо: Почав синіти та помер: У Польщі поліція ремнями зв’язала українця

За його словами, одна із версій слідства – перевищення повноважень працівниками польської поліції.

«Докладемо максимальних зусиль, аби всі обставини смерті нашого громадянина були з’ясовані, а винні були притягнуті до відповідальності», – наголосив Ніколенко.

Він додав, що у Вроцлаві зараз перебуває український консул для ознайомлення із ходом розслідування.

За даними польського видання Gazeta Wyborcza, після затримання 25-річного Никифоренка польські поліцейські і працівник осередку допомоги нетверезим особам у Вроцлаві застосували до нього невиправдану фізичну силу: били кулаками, ногами й дубцями, кількадесят хвилин душили і застосували подразливий газ. Унаслідок цих дій українець 30 липня помер на місці.

Як додала газета пізніше 2 вересня, поліція протягом місяця намагалася заглушити справу, але після першої ранкової публікації видання 2 вересня про це стало відомо, що чотирьох причетних до інциденту працівників поліції відсторонили від служби, а двох подали на звільнення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *