• Чт. Бер 28th, 2024

Однорічна дівчинка з Тернополя потребує допомоги

Маленька Яночка Мандзюк, незважаючи на свій юний вік, змушена боротися за своє життя. В тернополянки діагностували пухлину головного мозку.

Повідомляє «Ternopil24».

Дівчинці провели операцію, яка була надзвичайно складною та тривала понад 5 годин. Однак, під час оперативного втручання занесла інфекцію, тому на малечу чекає довготривале лікування та реабілітація.

Батьки дівчинки потребують як матеріальної, так і духовної допомоги. За словами матері тернополянки Мар’яни, ніщо не віщувало біди. Родина готувалася відсвяткувати день народження дівчинки, коли раптом за три дні до свята Яна перестала ставати на ноги.

Батьки одразу ж кинулися до лікарів і почули невтішний діагноз – пухлина головного мозку 4 стадії. На щастя, під час операції, яку провели в інституті нейрохірургії імені А.П. Ромоданова, медикам вдалося видалити все утворення.

«Їй встановили один шунт, але ним занесли інфекцію, бо він не прижився. Лікували два тижні і поставили інший шунт, і він знову не прижився. Ця рідина, що мала йти через шунт виливалась назовні. Як їй зробили операцію, то вона в палаті вперше за кілька тижнів засміялась і ручками почала рухати. Проте на Святий вечір дитину взяли такі судороги, вона вся посиніла, і ми думали, що це вже буде кінець. На щастя, лікарі врятували життя нашої Яночки», – розповіли бабуся дівчинки Ганна.

Яна зараз не може тримати голову, лежить лише на боках. Однак, лікарі стверджують, що цей діагноз можна вилікувати. На родину чекає як мінімум три роки реабілітації.

На даний час сім’я Яни витратила всі заощадження, а це майже 180 тисяч гривень. І тому потребує допомоги небайдужих людей. Всі, хто хоче підтримати дівчинку, можуть перераховувати кошти на рахунки:
ПриватБанк 5168 7573 3531 3435 (Мандзюк Мар’яна Олегівна).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *